Mandala készítéséről

A mandala művészi kreatív alkotás, gyógyítás – gyógyulás – tisztulás, önismeret fejlesztés és teremtés. E mellett klassz közösségi program együtt alkotni, fejlődni.

A mandala készítés segít ellazulni, megnyugtat, elősegíti az elmélyülést. Bármilyen kitűzött cél elérésében segítségünkre lehet, csupán a megfelelő szimbólumok, színek és számok kombinációját kell alkalmaznunk, a belső látásunk és megérzéseink és kreativitásunk mellett.

A művészi eszközökkel megformált mandala színe és formája és szimbólumai érzelmi rezonanciát keltenek a művészben és a szemlélő befogadóban is. Minden mandala egy speciális rezgésssel rendelkezik, így hat a térben. Az ember integritásának megőrzésében sokat segíthet a mandala meditáció. A kész mandalát szemlélve, vagy képét tudatunkban felidézve tudja a kívánt hatást a célunk érdekében elérni.

A mandala tervezése, rajzolása, festése, színezése már önmagában is egy fajta meditáció. A formák, szimbólumok, színek és számok segítségével elkészíthetjük saját mandalánkat, mely segít a kiegyensúlyozottság elérésében. Ezen formák otthonunknak is csodálatos hangulatot kölcsönöznek, nem csak ránk, de környezetünkre is hatással vannak. Lelki állapotunkat és kedélyünket is pozitívan befolyásolják. Készítéséhez nem szükséges festőművészi tehetség, bár kétségtelen, hogy szép a művészeti alkotásokat is létre lehet hívni, de bárki bátran belekezdhet, és játszhat a csodálatos szimbólumok és színek kombinációjával.

Várlak szeretettel megtapasztalni mindezt közös alkotás során!

Események menüpontra kattintva láthatod, hogy lehet velem és mandala szerető társasággal találkozni.

Egyedi Mandallam mandalákról itt olvashatsz még és ide kattintva nézhetsz videót.

Forrás felhasználásával:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mandala

Mit jelent a Mandala?